LIVE: Feyenoord en PSV winnen in Europa, AZ doet zichzelf tekort (gesloten)

LIVE: Feyenoord en PSV winnen in Europa, AZ doet zichzelf tekort (gesloten)

08-08-2019 17:00 Laatste update: 21:26
327

PSV, AZ en Feyenoord spelen donderdagavond de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League. FK Haugesund (uit), FK Mariupol (uit) en Dinamo Tbilisi (thuis) zijn achtereenvolgens de tegenstanders. VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

PSV werd in de tweede voorronde van de Champions League uitgeschakeld door FC Basel en moet nu nog twee voorrondes in de Europa League overleven om zich tot de winterstop te verzekeren van Europees voetbal. Bij de Eindhovenaren maakt Timo Baumgartl zijn debuut. De Eindhovenaren spelen om 19:00 uur tegen FK Haugesund.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek; Gutierrez, Rosario, Pereiro; Bergwijn, Malen, Bruma

AZ schakelde in de tweede voorronde BK Häcken uit. Na een 0-0 in Alkmaar was AZ in Zweden met 0-3 te sterk. De formatie van Arne Slot moet het wel doen zonder Guus Til, die een transfer naar Spartak Moskou te pakken heeft. Ook de Alkmaarders trappen om 19:00 uur af.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midstjö, Koopmeiners, Ouwejan; Stengs, Boadu, Idrissi

Bij Feyenoord was men woensdag vooral druk met verschillende transfer. Jeremiah St. Juste vertrekt, terwijl de Rotterdammers met George Johnston en Rick Karsdorp juist twee nieuwe spelers binnenhaalden. Donderdagavond wacht echter een belangrijke pot: er moet thuis een goed resultaat neer worden gezet tegen Dinamo Tbilisi. De aftrap in Rotterdam-Zuid is om 19:30 uur.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Haps; Fer, Kökcü, Tapia; Sinisterra, Berghuis, Larsson