Transfervrije Chery duikt op in Israël en wordt ploeggenoot van Wildschut

Transfervrije Chery duikt op in Israël en wordt ploeggenoot van Wildschut

09-08-2019 09:07
23

Tjaronn Chery vervolgt zijn carrière in Israël. De aanvallend ingestelde middenvelder gaat spelen voor Maccabi Haifa en wordt aldaar ploeggenoot van Yanic Wildschut. Chery kocht zijn bestaande contract in China af en Haifa betaalt dus geen transfersom.

Chery had nog een lopende verbintenis bij Guizhou Hengfeng Zhicheng, maar die heeft hij afgekocht, weet RTV Oost. Maccabi Haifa hoeft dus geen transfersom te betalen voor Chery, die in Israël samen gaat spelen met Yanic Wildschut. Hij speelde vorig seizoen nog bij Bolton Wanderers, maar heeft deze zomer de overstap gemaakt.

In Nederland stond Chery onder contract bij FC Twente, Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen, ADO en FC Groningen. Bij die laatste club maakte hij dusdanig veel indruk dat Queens Park Rangers hem naar Engeland haalde. Na twee jaar QPR vertrok Chery naar China, waar hij weinig speelde. Tijdens het afgelopen seizoen werd de middenvelder verhuurd aan het Turkse Kayserispor.

Europees voetbal bij Haifa, dat vorig seizoen tweede werd in de Israëlische competitie, zit er niet in voor Chery en Wildschut. De club werd vorige week in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Franse Strasbourg.