'Manchester United komt belofte aan Solskjaer niet na en vervolgt zoektocht'

9 augustus om 10:47

Manchester United vervolgt de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. Dat meldt de BBC. Een belofte aan manager Ole Gunnar Solskjaer werd deze zomer niet ingelost.

Manchester United versterkte zich in de voorbije transferperiode met Harry Maguire (87 miljoen), Aaron Wan-Bissaka (55 miljoen) en Daniel James (17 miljoen), maar deed dat zonder technisch directeur. Net als in de voorgaande seizoenen nam vice-voorzitter Ed Woodward de onderhandelingen voor zijn rekening. Dat is echter geen wenselijke situatie.

United is daarom op zoek naar een geschikte man voor de rol van technisch directeur. Solskjaer werd bij zijn aanstelling beloofd dat vanaf de start van het nieuwe seizoen zou gaan werken met een transferspecialist, maar daar is niets van terecht gekomen. Oud-spelers Rio Ferdinand en Darren Fletcher werden genoemd en spraken ook met Woodward op Old Trafford. Van een samenwerking kwam het echter niet.

Ferdinand en Fletcher zijn volgens de BBC nog wel in beeld, maar hebben sinds een paar weken niets meer gehoord. Ferdinand is analyticus op de Engelse televisie, Fletcher zette vorig jaar een punt achter zijn carrière. Beiden speelden jarenlang bij Manchester United.