Italiaanse media voorzien sneeuwbaleffect: 'hoofdrol voor United-paria Sánchez'

Italiaanse media voorzien sneeuwbaleffect: 'hoofdrol voor United-paria Sánchez'

09-08-2019 20:37
9

Manchester United wil zo snel mogelijk af van Alexis Sánchez en heeft de Chileen aangeboden bij AS Roma. Dat schrijven Italiaanse media vrijdag, waaronder Tele Radio Stereo.

De Premier League-grootmacht zou met Sánchez in zijn maag zitten. De dertigjarige aanvaller maakte in januari 2018 voor 34 miljoen euro de overstap naar Old Trafford, maar hij heeft de verwachtingen geen moment kunnen waarmaken. United is nu zelfs bereid om het leeuwendeel van zijn salaris te blijven betalen om een transfer naar Roma mogelijk te maken, zo klinkt het.

Sánchez verdient een slordige 380.000 euro per week bij The Mancunians, maar door bonussen en zijn portretrechten loopt dat bedrag al snel op naar ruim een half miljoen per week. Hij is met 26 miljoen per seizoen dan ook de grootverdiener in de United-selectie. Bij Roma zou hij een concurrent kunnen worden van Justin Kluivert.

Een vertrek van Sánchez kan tevens een sneeuwbaleffect tot gevolg hebben. United aast volgens de Corriere dello Sport namelijk op Fernando Llorente. De Spaanse spits (34) is transfervrij en kan daardoor ook na de transferdeadline in de Premier League nog worden vastgelegd. Ook Napoli is geïnteresseerd en ziet in hem een alternatief voor Mauro Icardi.

Internazionale is bereid om de Argentijnse topschutter te laten gaan. De Milanezen haalden al Romelu Lukaku binnen, maar hebben nu ook hun zinnen gezet op Edin Dzeko, weet La Gazzetta dello Sport. Een transfer is zelfs al dichtbij. De Bosniër moet voor twintig miljoen worden overgenomen van Roma, dat het geld weer zou kunnen gebruiken voor Sánchez.