'Heel goed dat ze Ziyech vijf miljoen betalen, zo houd je Ajax aan de top'

9 augustus om 23:37

De aanpak van Ajax om forse salarissen te betalen om steunpilaren als Hakim Ziyech binnenboord te houden, kan op goedkeuring rekenen van Johan Derksen. De analist ziet het als de enige manier om mee te blijven doen met de top van Europa.

"Ik vind het fantastisch", zegt Derksen bij Veronica Inside over het nieuwe contract van de spelmaker. "Ajax heeft het probleem dat het meesteropleiders zijn en spelers zich heel snel ontwikkelen. Dan word je leeggeroofd door kapitaalkrachtige clubs uit het buitenland. En ze zijn in een positie dat ze niet de grote spelers kunnen kopen, want die zijn erg duur en willen niet naar Nederland."

"Maar Ajax heeft wel het geld om in de salarissferen te concurreren met Engeland, Italië en Spanje", vervolgt Derksen. "Dat hebben ze heel succesvol gedaan met Daley Blind en Dusan Tadic en nu ook Ziyech. Ik vind het heel goed dat ze hem vijf miljoen betalen. Zo houd je Ajax aan de top van Europa. Donny van de Beek mogen ze van mij ook zo'n salaris betalen."

"Koop maar eens een nieuwe Ziyech. Daar betaal je de hoofdprijs voor, als hij er al is. Die kunnen ze helemaal niet kopen", aldus Derksen, die hoopvol is door de aanpak van Ajax. "Als het lukt om zulke spelers in Nederland te houden, dan spelen we weer mee in Europa."