Oorlogstaal van Stegeman: 'Wie dat niet op kan brengen, moet maar wegwezen'

10 augustus om 09:30

PEC Zwolle-trainer John Stegeman heeft de zaken op scherp gezet. De van Go Ahead Eagles overgekomen trainer merkte tijdens zijn eerste weken bij De Blauwvingers dat sommige spelers er geen topsportmentaliteit op na hielden.

Na de 2-3 nederlaag tegen Willem II zocht Stegeman de confrontatie, vertelt hij aan de Stentor. "Er loopt een aantal jongens bij waarvan ik denk: dat kan en moet anders. Als ze aan zichzelf denken, confronteer ik ze daarmee", aldus de 42-jarige Epenaar. Stegeman verwacht van zijn spelers dat ze zich elke dag voor de volle honderd procent inzetten. "Wie dat niet kan opbrengen, moet zijn spullen maar pakken en wegwezen. Dan ga je maar lekker weg. Even goede vrienden."

Vito van Crooy kreeg tijdens de voorbereiding al een uitbrander van zijn nieuwe trainer. "Als hij er vorig jaar negen maakte, moet hij nu naar twaalf of vijftien streven. Dat bereik je niet door op deze manier te trainen", spreekt Stegeman duidelijke taal. De trainer ziet er ook op toe dat zijn spelers geen gebruik maken van hun telefoons tijdens gezamenlijke eetsessies. "Je kunt dan met elkaar praten, elkaar beter leren kennen en het misschien over voetbal hebben, waardoor het nog beter klikt op het veld."

PEC Zwolle mag zondagmiddag tegen FC Utrecht proberen om zich te revancheren voor de nederlaag tegen Willem II. De aftrap in De Galgenwaard vindt plaats om 16.45 uur.