'Vitesse raakt steunpilaar Serero kwijt aan Streppel en ontvangt één miljoen euro'

10 augustus om 15:48

Vitesse raakt steunpilaar Thulani Serero kwijt. De Arnhemmers hebben een akkoord bereikt met Al-Jazira over een transfer van de 29-jarige middenvelder, meldt De Telegraaf. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten betaalt zo'n één miljoen euro.

Serero reist komende week af naar Abu Dhabi om het papierwerk in orde te maken. Bij Al-Jazira komt hij trainer Jurgen Streppel tegen. Het is niet duidelijk of de Zuid-Afrikaan zaterdagavond nog deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van Vitesse, dat op bezoek gaat bij Willem II. De Gelderse club speelde met de komst van Riechedly Bazoer al in op een mogelijk vertrek van de controleur, maar die is tegen de Tilburgers geschorst na zijn rode kaart tegen Ajax vorige week.

Serero maakte er geen geheim van dat hij openstaat voor een nieuw avontuur. "Iedere voetballer wil steeds hoger en hoger komen in zijn carrière. Het is geen geheim dat ik ambities heb. We zullen zien wat er de komende weken nog gaat gebeuren", vertelde hij vorige week aan de Gelderlander. Serero speelt sinds 2017 voor Vitesse, dat hem ophaalde bij Ajax. Hij was zes seizoenen actief bij de Amsterdammers, waarmee hij onder meer drie keer landskampioen werd.