LIVE-discussie: Ten Hag gooit verdediging om, Schuurs en Dolberg op de bank

LIVE-discussie: Ten Hag gooit verdediging om, Schuurs en Dolberg op de bank

10-08-2019 18:49
109

Ajax treedt het eerste Eredivisieduel van het seizoen in de eigen Johan Cruijff Arena aan zonder Kasper Dolberg en Perr Schuurs. De spits en de verdediger zitten na wat verschuivingen van trainer Erik ten Hag op de bank.

Centraal achterin zal Joël Veltman de plek van Schuurs gaan innemen. Dat betekent ook dat Noussair Mazraoui als rechtsback zal gaan acteren en dat de positie op het middenveld die hij in Thessaloniki nog bekleedde weer wordt overgenomen door Razvan Marin. Edson Alvarez, de Mexicaanse aanwinst van Ajax, kan zijn debuut gaan maken. Hij zit op de bank.

Voorin kiest Ten Hag voor de zogenaamde 'Champions League-variant'. Dat betekent dat Dusan Tadic als valse spits gaat spelen, met Hakim Ziyech en David Neres als zijn vaste kompanen op de vleugels. Kasper Dolberg neemt daardoor plaats op de reservebank, naast aankoop Quincy Promes.

De bezoekers uit Drenthe spelen in exact dezelfde opstelling als vorige week tegen FC Groningen (0-1 nederlaag). Dat betekent dat er met Burnet, Ugrinic, Laursen en Kolar vier van de vijftien nieuwelingen in het elftal van trainer Dick Lukkien staan opgesteld.

De opstellingen

Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Blind, Marin, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker, Burnet; Ugrinic, Chacon; Laursen, De Leeuw, Arias, Kolar.