'PSV verrast en wil vertrouwde kracht Schwaab terughalen naar Eindhoven'

10 augustus om 19:16
Laatste update: 10 augustus om 19:23

De kans bestaat dat Daniel Schwaab terugkeert naar PSV. De vice-kampioen wil op korte termijn zakendoen, terwijl de Duitse verdediger openstaat voor een rentree in het Philips Stadion. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Schwaab sloeg afgelopen seizoen een aanbieding van PSV af en nam in mei - via de voordeur - afscheid. De reden voor zijn vertrek: persoonlijke omstandigheden. Zo wilde hij graag meer bij zijn familie in Duitsland zijn. Mogelijk begint Schwaab binnenkort tóch aan zijn vierde seizoen in het Philips Stadion.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat 'de partijen elkaar proberen te vinden'. Schwaab ziet een terugkeer zitten en bij PSV staat de deur open. De laatste maanden werkte de 31-jarige verdediger individueel aan zijn conditie en trainde hij mee bij SC Freiburg. Een akkoord met de Bundesliga-club over een contract bleef echter uit.

In de tussentijd trok PSV met Timo Baumgartl van VFB Stuttgart een vervanger aan. Schwaab kwam in 2016 ook vanuit die club naar PSV. De mogelijke terugkeer van de ervaren Duitser heeft waarschijnlijk nadelige gevolgen voor Trent Sainsbury en/of Derrick Luckassen.