Promes duimt: Het is een privézaak, maar hij is bijna elke dag in het nieuws

Promes duimt: "Het is een privézaak, maar hij is bijna elke dag in het nieuws"

10-08-2019 23:30
56

Quincy Promes hoopt van ganser harte dat Donny van de Beek deze zomer níet naar Real Madrid verhuist. De 22-jarige middenvelder is 'onmisbaar' voor Ajax, vindt Promes.

"Ik ben blij dat er zo veel kwaliteit aan boord blijft. Hier kan iets heel moois ontstaan", reageert Promes bij Voetbal International op de recente contractverlengingen van onder meer David Neres en Hakim Ziyech. In Amsterdam hoopt men dat Van de Beek de volgende is. Hij lijkt echter op weg naar Real Madrid. Promes: "Ik hoop dat hij blijft, maar het is nog spannend."

De zomerversterking, die overkwam van Sevilla, is benieuwd naar de volgende stap van Van de Beek. "Het is een privézaak, maar we volgen het nieuws natuurlijk. Hij is bijna elke dag in het nieuws. Ik hoop dat hij blijft, maar uiteindelijk is de keuze aan hem. Donny is onmisbaar, heeft speciale kwalteiten en is heel belangrijk voor ons team."

Reserverol
Promes had zaterdagavond tegen FC Emmen geen basisplaats. Na 59 minuten viel hij in. "Ik ben heel gretig. Of ik baal van mijn reserverol? Natuurlijk wil je in de basis staan, maar je hebt te maken met concurrentie. De jongens die nu op mijn positie staan, hebben het vorig jaar uitstekend gedaan. Ik moet keihard vechten voor mijn plek. Ik baal wel, maar ik moet het eerst verdienen."