Pochettino zet Vertonghen op de tribune bij Spurs: 'Keuze manager respecteren'

Pochettino zet Vertonghen op de tribune bij Spurs: 'Keuze manager respecteren'

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 08:48zo 11-08-2019 om 08:48

Tottenham Hotspur won zaterdag met 3-1 van Aston Villa, maar de Londense topclub deed dat opvallend genoeg zonder Jan Vertonghen. Manager Mauricio Pochettino liet de Belgische verdediger buiten zijn selectie. Daar koos de Argentijn bewust voor.

Vertonghen mocht zelfs niet op de bank plaatsnemen, hoewel hij niet geblesseerd was. "Het is een beslissing en die moet je maken als manager", reageert Pochettino tegenover Sky Sports. "We hebben om verschillende redenen gekozen om met Sanchez en Alderweireld achterin te spelen."

Vertonghen was de afgelopen seizoenen een vaste waarde bij Spurs, maar moet nu plots vrezen voor zijn plek. "Als alle spelers in de toekomst fit zijn, zal het een gevecht worden om in de ploeg te komen. Het zal moeilijk worden om een basiselftal te vormen. We hebben meer dan 25 spelers die op de deur van het eerste elftal kloppen."

Pochettino ontkent dat de Rode Duivel iets fout heeft gedaan. "Iets verkeerd gedaan? Iedereen moet begrijpen dat een manager keuzes maakt. Wij hebben op alle posities goede spelers. Het zal niemand verbazen, maar in de toekomst kan ik jullie alleen maar vertellen dat wij met elf man gaan spelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws