Janssen: 'Ajax wil samen iets presteren, bij PSV spelen sommigen voor zichzelf'

Janssen: 'Ajax wil samen iets presteren, bij PSV spelen sommigen voor zichzelf'

11-08-2019 23:16
100

De aanvallers van PSV denken niet altijd in teamverband en zijn vooral bezig met hun eigen acties, stellen Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen en Rafael van der Vaart vast. Met name Hirving Lozano en Bruma maken zich hier schuldig aan, vinden de Studio Voetbal-analisten.

PSV won zondagavond met 3-1 van ADO Den Haag, maar miste veel kansen. "Op een manier waarop je denkt: hoe is dit mogelijk dat je elkaar nu niet ziet?", aldus Van Hooijdonk. "Zelf gaan voor een schot op een moment dat je een balletje mee kunt geven." Van der Vaart licht Lozano eruit. "Dat zie je bij hem al langere tijd. Maar Bruma had dat ook."

Janssen trekt de vergelijking met Ajax. "Daar is iedereen blij. Iedereen komt naar elkaar en gunt elkaar de bal. Die willen samen iets presteren", stelt de jeugdtrainer van Vitesse. "Maar PSV zie je dat er best wel wat jongens zijn die misschien net iets meer voor zichzelf spelen dan voor PSV." Van der Vaart vult aan. "Ze gunnen elkaar helemaal niets! Bergwijn heeft nog wel oog voor anderen, maar die anderen willen gewoon zelf shinen."

De eveneens aangeschoven Kees Jansma nuanceert echter de uitlatingen van zijn tafelgenoten en stelt dat het verloop van de wedstrijd tegen ADO meespeelt. "Ze zijn zoveel beter dan ADO, maar het kost zoveel moeite om te winnen. Dat zorgt voor irritatie, dan moet iedereen scoren en dat lukt dan even niet... Dat kan over twee wedstrijden weer anders zijn, hoor."