Ten Hag verklaart absentie Dolberg: 'Kan als tweede aanvaller en als 10 fungeren'

Ten Hag verklaart absentie Dolberg: 'Kan als tweede aanvaller en als 10 fungeren'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 20:18di 13-08-2019 om 20:18

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in de return tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League geen plek voor Kasper Dolberg in zijn wedstrijdselectie. De Deense spits neemt op de tribune plaats.

"We mogen maar achttien spelers op het formulier hebben", vertelt Ten Hag voor de camera van Ziggo Sport. "Je probeert zoveel mogelijk verschillende types op de bank te hebben, zodat we alles kunnen afdekken. We beginnen met Dusan Tadic. Ik heb op de bank gekozen voor Klaas-Jan Huntelaar en Dani de Wit, die kan als tweede aanvaller, maar ook als tien fungeren. Met hem kunnen we wat opportunistischer spelen, maar als we moeten verdedigen, kan hij ook goed drukzetten."

Ten Hag bestrijdt dat Dolberg is afgeschreven. "We hebben een heel brede selectie. Kasper is gewoon een heel goede speler, een fantastische speler zelfs. Hij heeft een goede voorbereiding gehad, maar we moeten keuzes maken. Huntelaar en Tadic zijn ook fantastisch. Wij richten ons op deze wedstrijd. We moeten dit duel winnen en hopen de Champions League in te gaan mét Kasper Dolberg."

Strateeg Blind
De oefenmeester van Ajax benadrukt dat Ajax 'snel resultaat moet halen'. "Dit is de formatie met de meeste automatismen en die de meeste kans heeft op resultaat." Dat betekent dat Daley Blind opnieuw op het middenveld staat. "Ik denk dat we hem op het middenveld nodig hebben. Daar hebben we een kop nodig, een strateeg. Vandaar dus Blind op het middenveld."

Hoewel Ten Hag tevreden is met het 2-2 resultaat uit de heenwedstrijd, is het 'nog geen gelopen koers'. "Natuurlijk zullen we aanvallen en spelen om te winnen, maar we moeten niet naïef zijn. Die boodschap hebben we meegegeven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws