FC Groningen en NEC bevestigen huurdeal: 'Belangrijk dat hij aan spelen toekomt'

FC Groningen en NEC bevestigen huurdeal: 'Belangrijk dat hij aan spelen toekomt'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 16:21wo 14-08-2019 om 16:21

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 16:37wo 14-08-2019 om 16:37

Tom van de Looi speelt komend seizoen voor NEC. De Nijmegenaren huren hem voor één seizoen van FC Groningen, zo laten beide clubs weten via de officiële kanalen.

De twintigjarige middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen en kwam al tot 35 wedstrijden in de hoofdmacht. Onder trainer Danny Buijs begon Van de Looi aanvankelijk in de basis, maar al snel verloor hij zijn vaste plek. "Wij vinden Tom van de Looi nog altijd een talentvolle speler, maar voor zijn verdere ontwikkeling is het wel belangrijk dat hij nu aan spelen gaat toekomen", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van FC Groningen.

"Het zicht hierop is bij FC Groningen momenteel beperkt. Ook Tom heeft meermaals aangegeven meer te willen spelen en vroeg daarom verhuurd te mogen worden", vervolgt Fledderus. "Aanvankelijk hebben we dit nog afgehouden omdat we hem graag bij de eerste selectie wilden houden, maar nu hebben we alsnog ingestemd met een tijdelijk vertrek omdat dit voor beide partijen beter is."

Van de Looi is blij met zijn overstap naar NEC. "In de gesprekken die ik gevoerd heb met de clubleiding heb ik een duidelijk en ambitieus beeld geschetst gekregen van waar de club naartoe wil en ik denk dat ik daar op mijn manier zowel binnen als buiten de lijnen een goede bijdrage aan kan leveren", laat hij weten op de website van de Nijmegenaren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws