Advocaat steunt 'goede speler' van Ajax: Wij zien hem alleen op de training

Advocaat steunt 'goede speler' van Ajax: "Wij zien hem alleen op de training"

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 19:39do 15-08-2019 om 19:39

Dick Advocaat is fan van Quincy Promes. De buitenspeler maakte deze zomer voor vijftien miljoen euro de overstap van Sevilla naar Ajax, maar zit vooralsnog op de bank in Amsterdam. Advocaat noemt Promes 'een goede speler'.

"Ik vind Promes een heel nuttige aanvaller. Maar wij zien hem alleen op de training", vertelt Advocaat bij Veronica. Promes transfereerde in 2014 van FC Twente naar Spartak Moskou, waar hij hoge ogen gooide en door uitstekende statistieken uitgroeide tot publiekslieveling. Advocaat vindt niet dat de Russische competitie onderschat moet worden. "Iedereen onderkent de kwaliteiten van de competitie daar, want die is echt sterk."

"Bij Sevilla lukte het hem dan niet. Hij was toch drie jaar speler van het jaar in Rusland. Je kunt zeggen dat het aan het niveau van de Russische competitie ligt, maar ik vind Promes gewoon een goede speler", zegt Advocaat.

Johan Derksen snapt niet dat Ajax vijftien miljoen voor Promes heeft betaald. "Daar heb ik niets van begrepen. In Spanje speelde hij de laatste weken rechtsback."

Poll

Is Promes goed genoeg voor de basis van Ajax?

(2536 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws