NAC slaat toe: Manchester City-verdediger tekent voor drie jaar in Brabant

NAC slaat toe: Manchester City-verdediger tekent voor drie jaar in Brabant

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 19:35vr 16-08-2019 om 19:35

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 19:49vr 16-08-2019 om 19:49

NAC Breda neemt Colin Rösler over van Manchester City. De negentienjarige verdediger heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Brabanders, die daarmee profiteren van de samenwerking met de Engelse grootmacht.

Rösler werd geboren in Berlijn, groeide op in Noorwegen en verhuisde op zijn tiende naar Engeland. Daar werd hij al snel opgenomen in de jeugdopleiding van Manchester City. Hij reikte tot het O23-elftal van de Premier League-kampioen. Ook is hij aanvoerder van Noorwegen O19.

Technisch directeur Tom Van den Abbeele is blij met de komst van Rösler. "Het is een kopsterke verdediger die het spel al goed leest en inzichtelijk verdedigt. Ondanks zijn lengte is hij ook behoorlijk wendbaar. Vanwege zijn goede positiespel komt hij zelden in de problemen en is hij in de opbouw betrouwbaar. Hij heeft een goede persoonlijkheid en een enorme drive, met leiderskwaliteiten die nog verder ontwikkeld kunnen worden."

Rösler wil in Breda een nieuwe stap zetten in zijn ontwikkeling. "Ik wist uiteraard van het samenwerkingsverband tussen Manchester City en NAC en heb op basis van de positieve verhalen de keuze gemaakt om niet op huurbasis, maar definitief naar Breda te komen. Mijn gevoel bij de club is goed en ik zie hier kansen om een betere speler te worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws