Van Persie doet boekje open over Arsenal-vertrek: 'Vergelijk het met een huwelijk'

Van Persie doet boekje open over Arsenal-vertrek: 'Vergelijk het met een huwelijk'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 16:33za 17-08-2019 om 16:33

Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019 om 16:38za 17-08-2019 om 16:38

Robin van Persie heeft als analist bij BT Sport een boekje open gedaan over zijn vertrek bij Arsenal in 2012. Hij vertrok door de achterdeur richting de grote rivaal Manchester United. Volgens Van Persie, die destijds de grote man was in Londen, bood Arsenal hem geen nieuw contract aan. 

Van Persie's vertrek werd hem niet in dank afgenomen door de fans. Hij legt uit hoe het zit. "Je kunt het vergelijken met een huwelijk. Ik en mijn vrouw (Arsenal) waren acht jaar met elkaar getrouwd. Waarschijnlijk werd ze een beetje moe van me. Dat zijn de feiten. Als Arsenal je geen nieuw contract aanbiedt... Je kunt meningsverschillen hebben, maar het feit is dat ze me nooit een nieuw contract aanboden."

"Wat doe je dan? Dan kijk je rond. Ik was ambitieus en wilde de Premier League winnen. Dat hoort bij het leven. Ik had uiteindelijk drie opties: een buitenlandse optie verdween, daarna was het Manchester City of Manchester United. Wat mensen niet weten is dat er heel veel komt kijken bij een transfer of huwelijk. De fans snappen dat niet of zien het niet. Je moet veel overwegen. Arsenal werd moe van me, of wat dan ook. Dat was het startpunt: ze boden me geen nieuw contract aan."

"We hadden veel gesprekken met Arsene Wenger en Gazidis (Ivan, voormalig TD Arsenal, red.). Dat is een lang proces, tot je uiteindelijk vertrekt. We waren het niet eens over een aantal zaken, maar dat maakt niet uit. Dat gebeurt ook in een huwelijk."

"Ik had het gevoel dat we niet meer tot elkaar zouden komen. Toen heb ik m'n opties overwogen en keek ik om me heen. Het was duidelijk dat ik richting de uitgang zou gaan. Ik kon naar Man City en Man United. United en Sir Alex Ferguson gaven me het beste gevoel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws