Hoogendorp liep PSV, Ajax én Feyenoord mis: Het ging steeds net niet door

Hoogendorp liep PSV, Ajax én Feyenoord mis: "Het ging steeds net niet door"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 09:58zo 18-08-2019 om 09:58

Rick Hoogendorp maakte aan het einde van de jaren negentig en in het begin van het nieuwe millennium grote indruk als goalgetter van RKC Waalwijk. Hoewel Ajax, Feyenoord én PSV interesse hadden in de inmiddels 44-jarige oud-spits, kwam het nooit van een toptransfer.

Hoogendorp stond tussen 1998 en 2006 onder contract in Waalwijk en was goed voor 95 competitiegoals. "In Nederland kon ik naar alle topclubs. Met alle drie heb ik gesproken, maar het ging steeds net niet door", vertelt hij in de Voetbal International-rubriek Anno. PSV meldde zich rond de eeuwwisseling, maar drukte niet door, waarna de spits een half jaar voor Celta de Vigo uitkwam. "Tja, als je zo'n kans krijgt, bij destijds de vierde ploeg van Spanje, dan zeg je geen nee."

Een aantal jaar later klopten Ajax en Feyenoord aan in Waalwijk. "In 2003 wilde Ronald Koeman mij op huurbasis naar Ajax halen, maar de clubs kwamen er niet uit. Een jaar later wilden Ruud Gullit en Mark Wotte mij hebben bij Feyenoord, maar ook dat kwam niet rond." Hoogendorp vertrok uiteindelijk naar VfL Wolfsburg en sloot zijn carrière af bij ADO Den Haag. Spijt van zijn misgelopen toptransfers heeft hij niet. "Als je vijftien jaar betaald voetbal hebt gespeeld en al die tijd hebt genoten, mag je niet klagen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws