Ajax haalde 'unieke speler' in huis: 'Hij doet een beetje denken aan Eriksen'

Ajax haalde 'unieke speler' in huis: 'Hij doet een beetje denken aan Eriksen'

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 14:32zo 18-08-2019 om 14:32

Ajax heeft met Alex Mendez één van de meest veelbelovende talenten uit de Verenigde Staten gehaald. Dat is de mening van twee toonaangevende volgers van het Amerikaanse jeugdvoetbal, die verwachten dat Mendez op den duur een sensatie kan worden in de Eredivisie.

Aanvallende middenvelder Mendez (18) kwam twee weken geleden over van Freiburg en tekende voor drie jaar in Amsterdam. In gesprek met Ajax Showtime laat Billy Marshall, volger van het Amerikaanse jeugdvoetbal, weten dat Ajax daarmee een belangrijke slag heeft geslagen. "Mendez is een unieke speler", vertelt hij. "Niet ieder team zal van hem houden, maar ik denk dat hij bij Ajax past omdat hij op de Ajax-manier speelt."

"Het is slim van de club om hem aan te trekken", gaat Marshall verder. "Hij doet een beetje denken aan Christian Eriksen. Hij weet wanneer hij moet passen, leest het spel goed en heeft een goede coördinatie en balans. De manier waarop hij de bal speelt is fijn om naar te kijken, al vindt hij het soms moeilijk om de juiste laatste pass te geven. Ik denk niet dat zijn keuzes per se slecht zijn, maar de uitvoering is soms wat lastig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws