Dest drijft tegenstander tot waanzin: 'Huh, je staat de hele tijd op nummer tien?'

Dest drijft tegenstander tot waanzin: 'Huh, je staat de hele tijd op nummer tien?'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 13:58ma 19-08-2019 om 13:58

Sergiño Dest kreeg zaterdag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo de opdracht om in balbezit 'hoog' te staan. Het sorteerde effect, want met zijn aanvallende impulsen bracht hij zijn directe tegenstander Peter van Ooijen in verwarring, zo onthulde de rechtsback na afloop.

"Huh, je staat de hele tijd op nummer tien? Dat is wat mijn tegenstander, de linksbuiten van VVV, tijdens de eerste helft op een gegeven moment aan mij vroeg", aldus Dest in gesprek met Ajax Life. "Iedere keer als ik naar voren ging, moest hij mee terug. Het was leuk om de tegenstander op die manier te irriteren."

De Amsterdammers slaagden er na een moeizaam begin in uit te lopen naar een eenvoudige en ruime overwinning (1-4). "Ik kreeg ook nog een mooie kans om te scoren. Die kans ontstond ook doordat ik besloot diep te gaan", vertelt Dest. "Ik stond bewust zo hoog op het middenveld, samen met Hakim. Hij ging wat breder staan en op die manier kwam er ruimte aan de buitenkant, zodat we crosses konden geven. VVV wilde juist compact staan, maar dat lukte niet altijd."

Ajax is na drie wedstrijden in de Eredivisie gedeeld koploper. De Amsterdammers staan met het beste doelsaldo op de eerste plek. Dinsdag wacht voor de formatie van Erik ten Hag de belangrijke uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia, in de play-offs van de Champions League.

Poll

Is Dest beter dan Mazraoui?

(5110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws