NRC: Rabobank wil geen nieuwe samenwerking meer met Nederlandse profclubs

NRC: Rabobank wil geen nieuwe samenwerking meer met Nederlandse profclubs

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 07:15di 20-08-2019 om 07:15

De Rabobank ziet het niet zitten om nieuwe samenwerkingen aan te gaan met voetbalclubs, meldt het NRC dinsdagochtend. De bank heeft een intern bericht verstuurd – dat in handen van de ochtendkrant is gekomen – waarin het te kennen geeft geen profvoetbalclubs als nieuwe klant te willen accepteren.

Volgens de Rabobank is de kans groot dat samenwerking met een voetbalclub leidt tot 'verhoogde tot onacceptabele risico's op witwassen, corruptie, fraude en andere misstanden'. Dat beeld is versterkt door recente overnames van FC Den Bosch en Roda JC. De KNVB gaf onlangs geen toestemming aan FC Den Bosch voor de overname door Kakhi Jordania, omdat de herkomst van diens vermogen niet te herleiden was. Alexei Korotaev meldde zich begin 2017 in Kerkrade, maar bleek niet lang daarna in de gevangenis in Dubai te zitten.

'Voetbal blijft een aantrekkelijke branche voor criminelen', wordt de Rabobank geciteerd door het NRC, dat navraag heeft gedaan bij een woordvoerder van de bank. Deze bevestigt noch ontkent het nieuwe beleid, maar stelt dat de Rabobank 'zeer terughoudend' is met het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden.

Op dit moment bankiert tachtig procent van de Nederlandse profclubs bij de Rabobank, die meerdere businessruimtes en skyboxen in voetbalstadions heeft. Fortuna Sittard haalde de bank onlangs nog binnen als 'strategisch partner'. Telstar speelt zijn wedstrijden in het Rabobank IJmond Stadion.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws