Commotie in Engeland: United 'walgt' van racistische reacties na Pogba-misser

Commotie in Engeland: United 'walgt' van racistische reacties na Pogba-misser

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 12:15di 20-08-2019 om 12:15

Manchester United 'walgt' van de haatreacties die Paul Pogba maandagavond over zich heen heeft gekregen op social media. De Franse vedette werd via Twitter racistisch bejegend nadat hij tijdens het uitduel met Wolverhampton Wanderers (1-1) een penalty had gemist. 

In een officiële reactie laat United dinsdag weten dat het 'walgt' van de haat die geuit is richting Pogba. 'We keuren het af en veroordelen het in alle opzichten. We zijn nu bezig om de identiteit van deze mensen te achterhalen en gaan er alles aan doen om hen sancties op te leggen. Op dit vlak hanteert Manchester United een zero tolerance-beleid.'

Bij een 1-1 stand in Wolverhampton ontstond maandagavond discussie binnen het elftal van United over een te nemen penalty. Marcus Rashford leek de aangewezen man voor de strafschop, maar Pogba eiste de bal op. De international van Frankrijk miste.

Teamgenoten als Harry Maguire en Rashford spreken op social media schande van de bejegeningen die Pogba naar zijn hoofd kreeg geslingerd. 'Walgelijk, hier móet iets aan gedaan worden', schrijft Maguire. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws