Belgische fans niet welkom bij AZ-duel: Ze komen hoe dan ook het stadion niet in

Belgische fans niet welkom bij AZ-duel: "Ze komen hoe dan ook het stadion niet in"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 15:56di 20-08-2019 om 15:56

Tijdens de Europa League-clash tussen AZ en Royal Antwerp van aanstaande donderdag zijn géén uitsupporters welkom. Onno van Veldhuizen , burgemeester van Enschede, heeft dat besloten. 

De clash tussen AZ en Antwerp wordt afgewerkt in de thuishaven van FC Twente, omdat het stadion van AZ momenteel onbespeelbaar is en de Alkmaarders daarom moeten uitwijken. TC/Tubantia meldt dat 'duizenden' Belgische fans van plan waren om de oversteek te maken naar Enschede. Vanwege veiligheidsrisico's is echter besloten dat zij niet welkom zijn.

De fanatieke aanhang van Antwerp heeft blijkbaar een slechte reputatie. In Enschede wordt gevreesd dat er een confrontatie plaatsvindt: de harde kern van ADO Den Haag is bevriend met FC Brugge en die club is juist weer een rivaal van Antwerp. 

Een woordvoerder van de gemeente Enschede hoopt dat Belgische fans zo verstandig zijn om donderdag niet naar Enschede af te reizen. "Ze komen hoe dan ook het stadion niet in."

AZ heeft via de officiële kanalen inmiddels bevestigd dat de wedstrijd in de Grolsch Veste zonder uitsupporters wordt afgewerkt. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws