Zwak Ajax geeft niet thuis op Cyprus en komt goed weg met gelijkspel

Zwak Ajax geeft niet thuis op Cyprus en komt goed weg met gelijkspel

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 22:50di 20-08-2019 om 22:50

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 22:52di 20-08-2019 om 22:52

Een zeer matig Ajax heeft zich tegen APOEL Nicosia niet van zijn beste kant laten zien, maar maakt nog alle kans op plaatsing voor de Champions League. De Amsterdammers begonnen sterk, maar zakten daarna ver weg en kwamen goed weg met een gelijkspel: 0-0.

Al na een aantal minuten leek het wachten op de openingstreffer van Ajax. Ajax stichtte via Dusan Tadic en Hakim Ziyech het eerste gevaar, maar het overwicht kwam pas écht naar voren toen Vid Belec de grootste moeite had met een afstandsschot van Daley Blind en Donny van de Beek slordig was bij een uitbraak van de Amsterdammers.

APOEL gooide het slot op de pot en loerde op foutjes van Ajax. Ajax was duidelijk de betere ploeg, maar had na twintig minuten spelen al drie gele kaarten te pakken. Dat tekende de slordigheid van de Amsterdammers. Razvan Marin, Noussair Mazraoui en Joël Veltman moesten ingrijpen om gevaar van APOEL te voorkomen.

Na een energieke openingsfase moest Ajax in de achtervolging en kreeg APOEL de grootste kans van de eerste helft. Moussa Al Tamiri zette Nicolas Tagliafico een keer te kijk en schoot maar net voorlangs. De gedachten van Ajax zullen ongetwijfeld terug zijn gegaan naar PAOK - Ajax, waarin er ook ruim een kwartier zeer slecht werd gespeeld en de thuisploeg steeds sterker werd. Dat was ook in Cyprus het geval.

De start van de tweede helft beloofde veel goeds voor Ajax. Van de Beek had na een paar minuten de 0-1 moeten maken en even later maakte de middenvelder een verkeerde keuze door de bal voor te geven op Tadic, daar waar hij zelf had moeten schieten. Nadat ook Lisandro Martínez op de bon werd geslingerd kroop Ajax twee keer door het oog van de naald. Eerst redde André Onana en even later werd de bal op de lat gekopt.

Ten Hag besloot de zwakke Razvan Marin naar de kant te halen en Sergino Dest in te brengen. Daardoor ging Noussair Mazraoui naar het middenveld. Veel leverde dat niet op. Sterker nog, APOEL liet nog maar eens de spierballen zien en kreeg via Lucas Souza opnieuw een grote kans. Vrijwel niemand bij Ajax haalde zijn niveau en er werd ook vrijwel niets meer gecreëerd.

In de slotfase moest het dramatische Ajax verder met tien man, nadat Mazraoui een speler van APOEL van achteren neerhaalde en daar zijn tweede gele kaart voor kreeg. Ajax kon na de kans van Van de Beek nauwelijks nog gevaarlijk worden en leek er met 0-0 genadig vanaf te komen. De ingevallen Huntelaar was nog dicht bij de 0-1, maar de stift van de spits miste kracht. Het bleef billenknijpen voor Ajax, dat steeds achteruit moest. Een treffer werd echter niet meer gemaakt.

Volgende week woensdag treffen Ajax en APOEL elkaar opnieuw. In Amsterdam wordt duidelijk welke ploeg zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws