Spelersrapport: Marin en Mazraoui zakken door het ijs bij teleurstellend Ajax

Spelersrapport: Marin en Mazraoui zakken door het ijs bij teleurstellend Ajax

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 23:00di 20-08-2019 om 23:00

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 07:28wo 21-08-2019 om 07:28

Een matig Ajax kon dinsdagavond niet overtuigen tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League (0-0). Dat levert de ploeg van trainer Erik ten Hag dan ook enkele zware onvoldoendes op. VoetbalPrimeur maakt rapport op!

André Onana – 7,5: Een slordig Ajax had het lastig, maar kon rekenen op zijn doelman. Onana hield de Amsterdammers een paar keer uitstekend op de been.

Noussair Mazraoui – 4: De Marokkaanse international viel vooral op met domme overtredingen. Dat Ten Hag hem liet staan pakte verkeerd uit: na een onbeholpen tackle kreeg een druistige Mazraoui zijn tweede gele kaart.

Joël Veltman – 5,5: Veltman begon met een wilde trap, maar daarna ging het tijdelijk iets beter. Met een fraaie bal op Van de Beek leidde hij bovendien bijna de openingstreffer in. Hij was echter ook op een paar 'Veltmannetjes' te betrappen.

Lisandro Martínez – 6,5: Martínez hield zich als een van de weinige Ajacieden aardig staande, al kon ook hij zich niet helemaal onttrekken aan de slordigheden aan Ajax-kant. De Argentijn slaagde er ditmaal niet in om voor het voetbal van achteruit te zorgen.

Nicolas Tagliafico – 5: Al-Tamari was een plaag voor de Ajax-defensie en ook Tagliafico had zijn handen vol aan de buitenspeler van APOEL. Liet zich een paar keer in de luren leggen.

Razvan Marin – 3,5: Een dramatisch optreden van de Roemeen, die met lood in zijn schoenen leek te spelen. Zijn aannames waren slecht, in balbezit handelde hij te traag en in defensief opzicht stond hij vaak verkeerd opgesteld.

Donny van de Beek – 5: De nummer tien was aanvankelijk zeer actief, maar hij kon dat niveau niet vasthouden. Zo hielp hij in de tweede helft een grote kans om zeep.

Daley Blind – 6: Blind is een rustpunt voor Ajax, werd naarmate het duel vorderde zuiverder in de passing en dat resulteerde bijna in de openingstreffer van Van de Beek. De vraag blijft of Blind als verdediger niet beter tot zijn recht komt.

Hakim Ziyech – 6: De spelmaker bemoeide zich veelvuldig met het spel. Hij bereidde al snel een goede kans van Tadic voor, maar daarna kon hij zijn stempel niet meer drukken. In de slotfase stak hij nog wel Huntelaar goed weg.

Dusan Tadic – 5,5: De aanvoerder kwam nauwelijks in het stuk voor. Waar Tadic normaal belangrijk is als aanspeelpunt in het combinatiespel van Ajax, werd hij nu nauwelijks gevonden.

David Neres – 4,5: Opnieuw een zeer moeizame wedstrijd van David Neres, die sinds zijn terugkeer van de Copa América worstelt met zijn vorm. Bijna niets lukte bij de Braziliaan.

Invallers

Sergiño Dest – x:

Klaas-Jan Huntelaar – x:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws