'De Ligt verwijst Bonucci naar Juventus-bank en eist eerste basisplaats op'

'De Ligt verwijst Bonucci naar Juventus-bank en eist eerste basisplaats op'

22-08-2019 11:15
100

Matthijs de Ligt kan zich opmaken voor zijn officiële debuut namens Juventus. Het toonaangevende La Gazzetta dello Sport meldt donderdag dat de Nederlandse topaankoop een basisplaats krijgt in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Juventus opent de Serie A zaterdag met een uitwedstrijd tegen Parma. De Ligt is er vanaf het begin bij. De laatste dagen zaaiden Italiaanse media twijfel over de status van de oud-Ajacied, maar volgens La Gazzetta dello Sport heeft trainer Maurizio Sarri zijn keuze gemaakt: De Ligt vormt een centrum met Giorgio Chiellini. Leonardo Bonucci zit daardoor op de bank.

De Ligt maakte in de voorbereiding geen héél overtuigende indruk bij Juventus. In de oefenwedstrijd tegen Internazionale begon hij met een eigen doelpunt en een wissel na 45 minuten, terwijl hij het afgelopen zaterdag tegen Triestina - het laatste oefenduel van de voorbereiding - moest doen met een invalbeurt van dertig minuten. Bonucci en Chiellini kregen de voorkeur van Sarri. Dat bleek echter géén voorbode voor De Ligt.

Vermoedelijke opstelling Juventus: Szczesny; Danilo, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Rabiot; Douglas Costa, Dybala, Ronaldo.

No Poll