Kraay jr. onder de indruk van Ajacied: Hij was traag, maakte verkeerde keuzes

Kraay jr. onder de indruk van Ajacied: "Hij was traag, maakte verkeerde keuzes"

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 12:57do 22-08-2019 om 12:57

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 13:06do 22-08-2019 om 13:06

Hans Kraay jr. is lovend over de ontwikkeling die Ajax-talent Perr Schuurs doormaakt. De jonge verdediger maakt dit seizoen in alle opzichten een betere indruk dan in de vorige voetbaljaargang, aldus de analist.

"Ik heb vorig jaar alle wedstrijden van Perr Schuurs gezien: het was verschrikkelijk", zegt Kraay jr. bij FOX Sports. "Hij was traag, maakte verkeerde keuzes, stapte verkeerd in. Ik weet niet wat er met hem gebeurd is, maar hij is echt behoorlijk snel geworden. Dat zeggen alle spelers ook. Hij kan behoorlijk goed koppen, hij heeft een goede inspeelpass. Ik denk dat hij de rechtercentrale verdediger kan worden bij Ajax."

Willem Vissers, journalist van de Volkskrant, is iets kritischer op Schuurs. "Hij moet meer risico nemen in zijn passing, dat zag je ook in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Dan zie je Quincy Promes een loopbeweging maken en dan komt de bal niet. Hij heeft een geweldige pass, dan moet hij die bal gewoon eroverheen gooien. Dan is het helemaal niet zo erg als het een keer niet goed is. Dan is de bal toch diep bij de tegenpartij. Hij speelt hem heel vaak risicoloos breed", aldus Vissers.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws