Update: FC Twente bevestigt naderende komst van Barça-talent Busquets

Update: FC Twente bevestigt naderende komst van Barça-talent Busquets

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 21:45do 22-08-2019 om 21:45

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 14:45vr 23-08-2019 om 14:45

FC Twente heeft de strijd om Oriol Busquets gewonnen. De middenvelder van FC Barcelona prefereert een overstap naar Enschede boven FC Utrecht, dat ook in de race was. De transfer wordt vrijdag officieel gemaakt.

Dat meldt Mundo Deportivo donderdagavond. Busquets (20) had in Nederland de keuze tussen Twente en Utrecht. Het lokale TC/Tubantia meldde donderdagochtend al dat de Tukkers de beste papieren hadden. Mundo Deportivo doet er een schepje bovenop en is halve dag later stellig: Busquets heeft de knoop doorgehakt en komt naar Twente.

Twente kan één seizoen van Busquets genieten. Er is geen optie tot koop in de deal opgenomen. In Enschede krijgt Busquets te maken met drie landgenoten: Aitor Cantalapiedra, Javier Espinosa en Julio Pleguezuelo. Busquets had ook opties in Duitsland.

Volgens Mundo Deportivo wordt de transfer van Busquets naar Twente vrijdag officieel gemaakt. Het is niet duidelijk of de middenvelder komende zaterdag al kan meespelen tegen sc Heerenveen.

Update 23/8: De supporters van FC Twente mogen zich opmaken voor de komst van Oriol Busquets. Twente-trainer Gonzalo Garcia bevestigt aan TC/Tubantia dat de twintigjarige middenvelder van FC Barcelona eraan komt. "Hij is op weg naar ons. Het wachten is alleen nog op het papierwerk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws