Van Bommel blij met omzettingen: 'Beter dan schuiven op magneetbord'

Van Bommel blij met omzettingen: 'Beter dan schuiven op magneetbord'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 07:12vr 23-08-2019 om 07:12

Mark van Bommel constateert dat zijn omzettingen in de rust effect sorteerden in de thuiswedstrijd tegen Apollon Limassol in de play-offs van de Europa League (3-0). De PSV-trainer neemt het op voor Pablo Rosario en is blij met aanwinst Kostas Mitroglou.

"Ik zag dat het niet goed was", zegt Van Bommel over de matige eerste helft tegen FOX Sports. "Daar hebben we het in de rust over gehad en we hebben de spelers wat fragmenten laten zien. Daarbij laten we situaties zien waar het goed gaat en minder goed gaat, zodat ze de situaties ook herkennen. Je kunt wel schuiven op een magneetbord, maar dit werkt beter."

"Dan zet je het een klein beetje om en met de goal word je daarvoor beloond", vervolgt Van Bommel, die met name Rosario en Erick Gutiérrez beter uit de verf zag komen. Eerstgenoemde kon voor rust geen potten breken. Of dat met de druk van de aanvoerdersband te maken heeft? "Dat heeft niets met die band te maken. Dat heeft met de manier van voetballen te maken. Guti en Pablo speelden in veel te grote ruimtes, waardoor je moeilijk keuzes kunt maken. Ze hadden bijna geen spelers om zich heen. Dat ging in de tweede helft een stuk beter."

Van Bommel liet Mitroglou debuteren. De Griekse spits werd pas donderdag gepresenteerd. "Een speler die kwaliteiten heeft die wij nog niet in de selectie hebben: kopsterk, fysiek sterk aan de bal, slim, op tijd voor de goal. Dat verwacht je van zo'n speler."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws