'Dolberg is voorbeeld voor nieuwe talenten om te beseffen dat het nu pas begint'

'Dolberg is voorbeeld voor nieuwe talenten om te beseffen dat het nu pas begint'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 08:17za 24-08-2019 om 08:17

Kasper Dolberg moet een voorbeeld zijn voor talenten als Donyell Malen, Cody Gakpo, Mohammed Ihattaren, Calvin Stengs en Myron Boadu dat het echte werk nu pas begint. Dat schrijft Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Twee jaar geleden was iedereen dolenthousiast over de Deen, maar inmiddels is hij onderweg naar de uitgang. 'Hij ontpopte zich in het succesvolle Europa League-seizoen tot een sensatie in Amsterdam. Maar daarna kreeg hij te maken met een hoog verwachtingspatroon. Dolberg heeft het niet kunnen waarmaken en inmiddels staat Ajax open voor verhuur of verkoop van de Deense spits voor wie AS Monaco twee jaar geleden 50 miljoen euro wilde betalen', schrijft Kieft.

'Dolberg is een voorbeeld voor die nieuwe talenten om te beseffen dat het nu pas begint voor ze. Hoe gaan die talenten van PSV en AZ ermee om dat iedereen positief over ze praat, zegt dat ze goed kunnen voetballen en een geweldige toekomst in het verschiet ligt? Die jongens volgen alles', vervolgt Kieft. 'Gaan deze talenten mee in dat geschetste ideaalbeeld, geloven ze echt dat ze goed zijn, vertonen ze bepaald gedrag of zijn ze ongevoelig voor alle geluiden om hen heen? Of zijn er mensen in hun omgeving die ze corrigeren, die ze met beide benen op de grond houden? Wordt ze de tijd gegund door hun club en omgeving om over die fase heen te groeien? Talenten die het beste met de druk kunnen omgaan, redden het.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws