Maduro schetst Ajax-mogelijkheden: 'Een van betrouwbare spelers op middenveld'

Maduro schetst Ajax-mogelijkheden: 'Een van betrouwbare spelers op middenveld'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 23:30za 24-08-2019 om 23:30

Hoewel het wegvallen van Donny van de Beek een gemis is, heeft Ajax voldoende opties om zijn afwezigheid op te vangen. Dat stelt Hedwiges Maduro, die denkt dat trainer Erik ten Hag op een andere positie een lastiger puzzel moet leggen.

Ajax neemt het woensdag zonder Van de Beek op tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League, zo werd zaterdag duidelijk. "Tadic kan op tien met Huntelaar in de spits. Of Promes kan, mits fit, op tien met Tadic in de spits", somt Maduro in gesprek met Ajax Showtime de alternatieven op. "Ziyech kan eventueel ook nog op tien. Het is natuurlijk wel jammer dat Donny niet kan spelen, want hij is een belangrijke speler."

Vooral de diepgang van de middenvelder is belangrijk, maar ook dat is op te vangen, meent Maduro. "Dan speel je misschien wat anders. Als Promes op tien zou spelen, zou hij die diepgang ook hebben. Met Tadic op tien heb je dat wat minder, maar dan speel je wel met een echte spits. Het ligt eraan hoe Ten Hag wil spelen."

Maduro ziet vooral een andere positie op het middenveld als vraagstuk. "Het grootste puzzelstuk zal volgens mij blijven wie er naast Blind gaat spelen. Daar zijn ze nog zoekende naar de juiste combinatie. Ik had zelf verwacht dat Van de Beek een linie terug zou gaan zakken. Ik denk dat hij een van de betrouwbare spelers is op het middenveld, samen met Blind. De nieuwelingen hebben nog moeite."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws