Update: FC Twente presenteert Busquets: 'Was niet eenvoudig om hem aan te trekken'

Update: FC Twente presenteert Busquets: 'Was niet eenvoudig om hem aan te trekken'

27-08-2019 15:59 Laatste update: 16:01
260

Oriol Busquets staat mogelijk woensdag al op het trainingsveld van FC Twente. De komst van de jonge middenvelder van FC Barcelona - geen familie van Sergio Busquets - is in kannen en kruiken, laat Ted van Leeuwen aan TC/Tubantia weten. 

Twente-trainer Gonzalo Garcia Garcia bevestigde vrijdag al dat de transfer van Busquets op een haar na rond was. Er moest alleen nog wat papierwerk worden afgewikkeld. Alle formaliteiten zijn inmiddels in orde gemaakt, vertelt technisch directeur Van Leeuwen. 

Wedden

Meer odds

"We moesten nog wat laatste details gladstrijken", wordt hij geciteerd door Tubantia"Er was veel belangstelling voor hem, maar hij heeft heel bewust voor ons gekozen."

Van Leeuwen, dinsdag in Barcelona, laat verder weten dat Twente na de komst van Busquets in principe klaar is op de transfermarkt. "Tenzij er nog iemand weggaat."

Update 15.59: De komst van Busquets is inmiddels bevestigd door Twente. "Het kan geen toeval zijn dat op de dag dat een aan Johan Cruijff gewijd eerbetoon bij FC Barcelona, een Nederlandse club tot overeenstemming komt met een typisch product van de voetbalfilosofie van de legendarische nummer 14", vertelt Van Leeuwen op de website van de club.

"We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken, want de belangstelling was groot. Oriol heeft met volle overtuiging voor FC Twente gekozen, hij heeft al onze wedstrijden via internet gevolgd en besloten dat deze club met dit spelsysteem het beste in zijn ontwikkeling past."