Update: FC Twente presenteert Busquets: 'Was niet eenvoudig om hem aan te trekken'

Update: FC Twente presenteert Busquets: 'Was niet eenvoudig om hem aan te trekken'

Gepubliceerd: dinsdag 27 augustus 2019 om 15:59di 27-08-2019 om 15:59

Laatste update: dinsdag 27 augustus 2019 om 16:01di 27-08-2019 om 16:01

Oriol Busquets staat mogelijk woensdag al op het trainingsveld van FC Twente. De komst van de jonge middenvelder van FC Barcelona - geen familie van Sergio Busquets - is in kannen en kruiken, laat Ted van Leeuwen aan TC/Tubantia weten. 

Twente-trainer Gonzalo Garcia Garcia bevestigde vrijdag al dat de transfer van Busquets op een haar na rond was. Er moest alleen nog wat papierwerk worden afgewikkeld. Alle formaliteiten zijn inmiddels in orde gemaakt, vertelt technisch directeur Van Leeuwen. 

"We moesten nog wat laatste details gladstrijken", wordt hij geciteerd door Tubantia"Er was veel belangstelling voor hem, maar hij heeft heel bewust voor ons gekozen."

Van Leeuwen, dinsdag in Barcelona, laat verder weten dat Twente na de komst van Busquets in principe klaar is op de transfermarkt. "Tenzij er nog iemand weggaat."

Update 15.59: De komst van Busquets is inmiddels bevestigd door Twente. "Het kan geen toeval zijn dat op de dag dat een aan Johan Cruijff gewijd eerbetoon bij FC Barcelona, een Nederlandse club tot overeenstemming komt met een typisch product van de voetbalfilosofie van de legendarische nummer 14", vertelt Van Leeuwen op de website van de club.

"We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken, want de belangstelling was groot. Oriol heeft met volle overtuiging voor FC Twente gekozen, hij heeft al onze wedstrijden via internet gevolgd en besloten dat deze club met dit spelsysteem het beste in zijn ontwikkeling past."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat FC Twente zich handhaven?

(3803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws