Vitesse maakt vertrek officieel: Hij heeft aan alle verwachtingen voldaan

Vitesse maakt vertrek officieel: "Hij heeft aan alle verwachtingen voldaan"

Gepubliceerd: woensdag 28 augustus 2019 om 17:20wo 28-08-2019 om 17:20

Laatste update: woensdag 28 augustus 2019 om 17:22wo 28-08-2019 om 17:22

Het is nu écht rond: Vitesse verliest Thulani Serero aan Al-Jazira. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft het volledige transferbedrag overgemaakt naar Arnhem.

De overstap van Serero is geen verrassing: vorige week bevestigde zowel Vitesse-trainer Leonid Slutsky als Al-Jazira dat de Zuid-Afrikaanse middenvelder van club wisselt. Vitesse schrijft woensdag dat transfer definitief is beklonken, nu 'de betaling volledig binnen is'.

Serero speelde twee seizoenen bij Vitesse, dat hem in de zomer van 2017 transfervrij overnam van Ajax. In Arnhem speelde hij ruim tachtig wedstrijden. Bij Al-Jazira krijgt hij te maken met de Nederlandse trainer Jurgen Streppel.

"Ik ben Vitesse enorm dankbaar voor de kans die de club mij twee seizoenen geleden heeft geboden. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Vitesse. De warmte en sfeer binnen de club, de faciliteiten en de mensen ga ik missen, maar tegelijkertijd is dit het juiste moment voor een vervolgstap in mijn carrière", verklaart Serero.

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse: "We hebben inmiddels de betaling volledig binnen, waardoor de overgang definitief is beklonken. Thulani kwam twee seizoenen geleden transfervrij naar Vitesse. Hij heeft aan alle verwachtingen voldaan. Bij Vitesse haalde hij zijn niveau, groeide uit tot een belangrijke speler en heeft zodoende zelf deze transfer afgedwongen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws