Spelersrapport: Ziyech de grote man, droomdebutant en één onvoldoende

Spelersrapport: Ziyech de grote man, droomdebutant en één onvoldoende

28-08-2019 23:05 Laatste update: 23:29
166

Ajax was woensdagavond heer en meester en kwalificeerde zich ten koste van APOEL Nicosia voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De goals van Edson Álvarez en Dusan Tadic waren na de 0-0 op Cyprus ruim voldoende. VoetbalPrimeur maakt rapport op. 

André Onana - 6: Tja, wat moet je zeggen over de wedstrijd van Onana? De goalie van Ajax was vorige week een aantal keer belangrijk, maar had in de Johan Cruijff Arena negentig minuten lang helemaal niets te doen.

Sergiño Dest - 7.5: Stond voor het eerst in de basis tijdens een Champions League-duel, maar de Amerikaan had duidelijk geen last van plankenkoorts. Liet zich gelden in aanvallend opzicht, was rustig aan de bal en draaide mee alsof hij al jaren in Ajax 1 loopt. Werd verkozen tot man van de wedstrijd.

Joël Veltman - 6: Had verdedigend weinig te doen. Pas laat in de wedstrijd, toen invaller Hallenius gevaarlijk leek te worden, moest Veltman voor het eerst echt ingrijpen. Aan de bal moest het vooral van collega Blind komen.

Daley Blind - 6.5: Speelde weer op zijn vertrouwde positie centraal achterin en het zou zomaar kunnen dat Blind daar blijft staan. Had verdedigend weinig te duchten van de Cyprioten en was aan de bal goed.

Nicolás Tagliafico - 6.5: De Argentijn hoefde verdedigend weinig uit te richten, maar als het moest stond hij zijn mannetje. Tagliafico meldde zich net als zijn collega aan de andere kant aanvallend veelvuldig.

Edson Álvarez - 7: Maakte zijn basisdebuut voor Ajax en deed dat best aardig. Álvarez is niet de meeste verfijnde voetballer, maar won veel duels en had beduidend minder balverlies dan Marin vorige week. Met zijn openingstreffer vlak voor rust had brak hij bovendien de ban.

Hakim Ziyech - 8: De beste man aan Ajax-zijde. Ziyech draaide zijn tegenstanders regelmatig dol en strooide vooral voor rust met fraaie passes. Nadat Tadic eerst nog weigerde een heerlijke voorzet van Ziyech tot doelpunt te promoveren, deed Álvarez dat vervolgens wel.

Lisandro Martínez - 6: Was minder opvallend dan zijn collega-middenvelder Álvarez, maar ook Martínez maakte een degelijke indruk. Als Álvarez en Martínez meer met elkaar samen gaan spelen, kan het alleen maar beter worden. 

David Neres - 5: Er lukt de laatste weken weinig bij de Braziliaan en ook tegen APOEL was dat weer het geval. De Braziliaan wil het té vaak té mooi doen, maar dat gaat ten koste van zijn effectiviteit. 

Klaas-Jan Huntelaar - 6: Kreeg eindelijk de kans in de basis in de punt van de aanval, maar was lange tijd onzichtbaar. Na rust leek hij Ajax op 2-0 te zetten, maar zijn goal werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Speelde geen fantastische wedstrijd, maar opende wel fraai op Tadic, die vervolgens de 2-0 tegen de touwen schoot.

Dusan Tadic - 6: Tadic lijkt in het nieuwe seizoen nog niet zo scherp te zijn als we van hem gewend zijn. De enorme kans die hij voor rust kreeg, had hij vorig seizoen op zeker wél gemaakt. Vlak voor tijd maakte hij die misser goed door op fraaie wijze de bevrijdende 2-0 binnen te schieten.


Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!