Janssen ziet drie clubs doorgaan naar Europa League: 'Speelden hun beste voetbal'

Janssen ziet drie clubs doorgaan naar Europa League: 'Speelden hun beste voetbal'

29-08-2019 10:46 Laatste update: 10:49
60

PSV en Feyenoord staan door de 3-0 zeges van vorige week met één been in de groepsfase van de Europa League, en volgens Theo Janssen gaat ook AZ zich in het hoofdtoernooi melden. De Alkmaarders speelden in het eerste duel met 1-1 gelijk tegen Antwerp.

"PSV en Feyenoord zijn normaal gesproken door en ik denk dat AZ het gaat redden. Hoewel zij wel erg wisselvallig presteren, net als alle Nederlandse ploegen trouwens", zegt Janssen, oud-speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax, in gesprek met VBTL. PSV kan hem het meest bekoren van de drie Europa League-ploegen, met name in de tweede helft tegen Apollon Limassol. "Zij speelden toen hun beste voetbal tot nu toe. Er was beweging, veel snelheid, power. PSV domineerde echt."

Wedden

Meer odds

'Zie het wel goed komen met Feyenoord'
Feyenoord won met 3-0 van Hapoel Beer Sheva, maar 'is nog erg afhankelijk van de samenstelling van het middenveld', aldus Janssen. "Als ze met Leroy Fer, Orkun Kökçü en Renato Tapia kunnen spelen, scheelt dat nogal. Want met die drie beschikt Feyenoord over enorm veel power. Dat maakt het een stuk makkelijker. Jammer dat de bepalende spelers - Fer, Rick Karsdorp - nog niet alle wedstrijden mee kunnen doen. Als dat straks wel kan, en ze hebben Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra terug, dan zie ik het wel goed komen met Feyenoord."

PSV trapt donderdag om 19.00 uur af tegen Apollon, Feyenoord en AZ beginnen om 19.30 uur.