PEC Zwolle legt elfde zomerversterking vast: 'Wij gaan hem constant uitdagen'

PEC Zwolle legt elfde zomerversterking vast: 'Wij gaan hem constant uitdagen'

29-08-2019 18:30
19

PEC Zwolle heeft vier dagen voor het verstrijken van de transferdeadline de elfde zomerversterking binnengehengeld. Anthony Dekono komt over van Girondins Bordeaux.

PEC Zwolle maakt de transfer donderdagavond bekend. Dekono is een achttienjarige verdediger, die de afgelopen periode al meetrainde met Jong PEC Zwolle. Omdat hij een goede indruk achterliet, besloot PEC toe te happen. Dekono is afkomstig uit de jeugdopleiding van Bordeaux en tekent in Zwolle voor twee seizoenen.

Wedden

Meer odds

"Eigenlijk voel ik mij vanaf het eerste moment hier in Zwolle op mijn plaats", reageert Dekono, die zijn eerste profcontract tekent. "De manier van spelen past goed bij mij en daarnaast is teamgenoot Marc-Olivier Doué een goede vriend waardoor ik de stap vanuit Frankrijk nog wat makkelijker kan maken."

Mike Willems, technisch manager van PEC, omschrijft Dekono als een 'talentvolle speler' en 'moderne verdediger'. "Hij is linksbenig, balvast en heeft de blik naar voren gericht. Anthony kan zowel op de vleugel als in het hart van de verdediging terecht en zal in eerste instantie aanhaken bij Jong PEC Zwolle. Daarbij gaan wij hem constant uitdagen en prikkelen, om te kijken waar zijn plafond ligt."

PEC Zwolle versterkte zich eerder met Xavier Mous, Sam Kersten, Kenneth Paal, Mustafa Saymak, Sai van Wermeskerken, Etiënne Reijnen, Michael Zetterer, Dennis Johnsen, Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns.