'Heerenveen shopt in Eerste Divisie en strikt begeerde middenvelder'

'Heerenveen shopt in Eerste Divisie en strikt begeerde middenvelder'

29-08-2019 20:10
28

Joey Veerman heeft zijn gewenste transfer naar de Eredivisie te pakken. SC Heerenveen neemt de twintigjarige middenvelder over van FC Volendam, zo bevestigt de Noord-Hollandse club donderdag aan NH Nieuws.

De clubs hebben inmiddels een akkoord bereikt over de afkoopsom van zijn nog één jaar lopende contract. De geboren Volendammer is zelf nog wel in gesprek met Heerenveen over de invulling van zijn nieuwe verbintenis, aldus NH Nieuws. De verwachting is dat beide partijen het snel eens zijn en dat Veerman vrijdag al wordt gepresenteerd.

Volendam deed de afgelopen periode verwoede pogingen om zijn sterspeler te behouden. Veerman wilde daar echter niet op ingaan en had zijn zinnen gezet op een stap hogerop. In het verleden waren onder meer FC Utrecht en FC Emmen voor hem in de markt, maar de hoge vraagprijs van de Volendammers stond een vertrek eerder in de weg.

Ook Heerenveen volgt Veerman al langere tijd, weet de Leeuwarder Courant. De Friezen zien in hem een verbindingsspeler. Daarmee lijkt hij de opvolger van Ben Rienstra. Voormalig Volendam-speler en huidig analist Kees Kwakman noemde hem eerder nog 'de beste speler van de Eerste Divisie'.

Veerman kwam tot 73 optredens in de Eerste Divisie, waarin hij twaalf keer scoorde. LC schreef woensdag dat ook Alen Halilovic in beeld is in het Abe Lenstra Stadion.