Manchester United eindelijk verlost van Sánchez: Chileense flop terug in Italië

Manchester United eindelijk verlost van Sánchez: Chileense flop terug in Italië

29-08-2019 21:36 Laatste update: 21:42
15

Het is officieel: Alexis Sánchez verruilt Manchester United voor Internazionale. De Chileen speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis in Milaan. Inter heeft geen optie tot koop bedongen.

Manchester United wenst Sánchez in een kort statement succes. Het betekent een voorlopig einde van een uiterst ongelukkig huwelijk. Sánchez was op Old Trafford geen schim van de speler die hij was bij Udinese, FC Barcelona en Arsenal. In januari 2018 betaalde Manchester United nog 34 miljoen euro voor Sánchez, die voor een astronomisch salaris van 430 duizend euro per maand tekende. Hij ligt nog drie jaar vast.

Woensdag arriveerde Sánchez in Milaan voor een medische keuring. Ongeveer 24 uur later is de komst van de Chileen bevestigd. Inter gaat naar verluidt een deel van Sánchez' loon voor zijn rekening nemen. Het zou gaan om een bedrag van circa 190 duizend euro per week gaat. Manchester United blijft de overige 240 duizend euro per week 'gewoon' doorbetalen dit seizoen. Sánchez speelde eerder tussen 2008 en 2011 in Italië, bij Udinese.

Manchester United verkocht eerder deze zomer Romelu Lukaku aan Inter.