Schreuder 'lekt' naar media: 'Na het tweede appje zeiden we: dit is niet oké'

Schreuder 'lekt' naar media: 'Na het tweede appje zeiden we: dit is niet oké'

30-08-2019 12:58 Laatste update: 13:11
122

Alfred Schreuder was afgelopen seizoen het lek bij Ajax naar de media. Dat stellen Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar, verslaggevers van TC/Tubantia. De twee hebben dezelfde ervaringen met Schreuder uit zijn FC Twente-tijd.

Dick Advocaat zei deze week voor het eerst in de openbaarheid dat Schreuder het lek was bij Ajax. "Wij weten het en elke Twente- en Ajax-watcher weet dat het zo is", reageert Wagenaar. "Schreuder stuurde altijd iedereen appjes toen hij nog geen trainer, maar assistent was. Na het tweede appje hebben we meteen tegen elkaar gezegd: dit is niet oké. Hij probeerde het goed te praten."

Ten Voorde beaamt dat. "Heel dubieus: Co Adriaanse was toen trainer, maar Schreuder ondermijnde gewoon zijn gezag naar buiten. Je kunt het wel oneens zijn met de hoofdtrainer, maar dat moet wel binnenskamers blijven. Hij deed het ook bij Steve McClaren, hij heeft het overal gedaan."

Wagenaar is het spuugzat dat er wordt geroepen dat Schreuder node wordt gemist bij Ajax. "Nog steeds zijn er mensen die dat roepen: het Ajax-succes is van Alfred. Ik word daar echt helemaal doodziek van. Die man is allang weg", besluit ze. Schreuder verruilde Ajax deze zomer voor het Duitse Hoffenheim, waar hij weer op eigen benen staat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie