AZ vindt Til-opvolger bij Ajax: 'Hij heeft de kwaliteiten die Guus had'

AZ vindt Til-opvolger bij Ajax: 'Hij heeft de kwaliteiten die Guus had'

30-08-2019 14:56 Laatste update: 15:18
37

Directeur voetbalzaken van AZ Max Huiberts is in zijn nopjes met de komst van Dani de Wit. Met de jeugdinternational neemt de concurrentie op het middenveld van de Alkmaarders toe, maar dat is volgens Huiberts geen probleem. 

"Dat is iets wat volgens mij bij topsport hoort. Uiteindelijk is het inderdaad zo dat er maar elf kunnen spelen. (...) Ik ben nog nooit tegengekomen dat er 25 spelers tevreden zijn in een selectie", aldus Huiberts tegenover AZ TV over de toegenomen concurrentie. "De concurrentiestrijd gaat toenemen met een speler die heel veel kwaliteit heeft. Die zal de druk op gaan voeren bij andere spelers. Maar uiteindelijk denk ik dat dat heel gezond is."

Met De Wit heeft AZ een opvolger gevonden van Guus Til, die eerder deze zomer de overstap maakte naar Spartak Moskou. "We verwachten dat hij een belangrijke rol gaat spelen voor onze club", aldus Huiberts over De Wit. "De wens was om te kijken naar een vervanger voor Guus Til of iemand die in hetzelfde profiel zou vallen. Datzelfde profiel past bij Dani. Het zijn niet dezelfde spelers en we gaan ze ook niet elke week vergelijken met elkaar. Maar Dani heeft wel de kwaliteiten die Guus had. Hij is een middenvelder met diepgang, met oog voor de juiste situatie zien en uitkiezen. En hij kan scoren, dat heeft hij in het verleden ook laten zien bij Ajax."