De Graafschap ziet het licht alsnog in Oss en grijpt koppositie op doelsaldo

30-08-2019 21:58 Laatste update: 22:31
67

Het duurde iets langer dan verwacht, maar Keuken Kampioen Divisie-koploper De Graafschap is één punt uitgelopen op NAC Breda. De uitwedstrijd tegen TOP Oss werd tijdelijk onderbroken vanwege een defecte lichtinstallatie.

De Graafschap knoeit in Oss, maar grijpt koppositie
De spelers van TOP Oss en De Graafschap moesten na een uur spelen naar binnen, omdat de lichtinstallatie het begaf. De wedstrijd kon met een half uur vertraging alsnog uitgespeeld worden, maar leverde geen doelpunten op: het enige opvallende wapenfeit was een rode kaart voor De Graafschap-trainer Mike Snoei. De Superboeren hebben dit seizoen nog steeds geen tegengoal geïncasseerd, komen op 10 punten en houden FC Eindhoven af op doelsaldo.

Dramatische slotfase NAC
NAC had de handen vol aan de thuisploeg en mocht halverwege van geluk spreken dat het 0-0 stond. In de tweede helft sloeg Finn Stokkers evenwel toe voor de Brabanders, na goed voorbereidend werk van Manchester City-huurling Luka Ilic. Volendam drong in het vervolg aan, maar NAC-doelman Nick Olij hield zijn doel schoon. In de slotfase ging het echter alsnog helemaal mis: Martijn Kaars kopte in de negentigste minuut de 1-1 binnen en in blessuretijd zorgde Gijs Smal voor 2-1.

Spectaculaire ontsnapping Jong Ajax
Jong Ajax kroop door het oog van de naald tegen Almere City FC. De bezoekers gingen lange tijd aan de leiding door een goal van Shayon Harrison. In de 87e minuut maakte Lassina Traoré echter gelijk. Nick Venema maakte de 1-2 en leek een droomdebuut te beleven, maar niet veel later kreeg hij rood. Via Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp pakten de Amsterdamse beloften in extremis de volle buit: 3-2.

Eerste thuiszege NEC
NEC boekte met hangen en wurgen de eerste thuisoverwinning van het seizoen. In een open wedstrijd werd Telstar met 4-2 verslagen. Ole Romeny, die ten koste van Sven Braken in de spits begon, was met twee treffers de gevierde man bij de Nijmegenaren. De mooiste goal kwam op naam van Randy Wolters, terwijl Jonathan Okita in de slotfase voor de beslissing zorgde: 4-2.

Harde nederlaag Jong PSV bij debuut Unnerstall
Lars Unnerstall maakte zijn langverwachte debuut in Eindhovense dienst. De doelman kreeg in het duel van Jong PSV met Jong FC Utrecht evenwel drie doelpunten om de oren. Ryan El Azrak, Christopher Mamengi en Mark Pabai verpesten het debuut van Unnerstall.