Feyenoord klopt Willem II en boekt eerste zege na horrordebuut van Willem II-back

01-09-2019 18:36 Laatste update: 18:39
340

De eerste overwinning van dit Eredivisie-seizoen is een feit voor Feyenoord. Na drie remises op rij werd zondag met 1-0 gewonnen van Willem II. Steven Berghuis schoot de winnende treffer binnen vanaf de penaltystip.

Willem II, dat negen punten pakte in de eerste vier competitierondes, kwam tijdens de eerste helft in Tilburg een aantal keer goed weg. Zo schoot Orkun Kökcü hard tegen de onderkant van de lat. Luis Sinesterra was ook dichtbij een doelpunt.

Aan de andere kant van het veld slaagden de Tricolores er zelf ook een paar keer in om gevaar te stichten. Topscorer Vangelis Pavlidis werd gehinderd in kansrijke positie en een kopbal van Marios Vrousai ging naast.

Na de pauze had Feyenoord het moeilijk. De ploeg van trainer Jaap Stam - voormalig speler van Willem II - werd teruggedrongen op eigen helft. De grootste kans van het tweede bedrijf kwam wel op naam van Naoufal Bannis, die in het veld was gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Luciano Narsingh. De tiener schoot naast.

Horrordebuut
Willem II-debutant Justin Ogenia werd uiteindelijk de grote schlemiel van de middag. De jonge back viel in voor de geblesseerde Damil Dankerlui en één van van zijn eerste acties in eigen strafschopgebied resulteerde in een penalty. Ogenia beging namelijk een overtreding op Sinisterra. Steven Berghuis schoot vanaf elf meter binnen. In blessuretijd ontsnapte Feyenoord aan puntenverlies: invallers Paul Gladon en Elton Kabangu liepen elkaar in de weg en hielpen zo een gigantische kans om zeep.

Feyenoord heeft nu zes punten, drie minder dan Willem II. De Rotterdammers hebben nog wel een wedstrijd tegoed.