Kluivert: 'Dat is ongelooflijk, ik voel me fitter en zie het spel ook wat beter'

Kluivert: 'Dat is ongelooflijk, ik voel me fitter en zie het spel ook wat beter'

02-09-2019 13:16
91

Justin Kluivert denkt dat hij na een overbruggingsjaar klaar is om te vlammen bij AS Roma én het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller, die als vervanger van Steven Bergwijn is opgeroepen voor Oranje, speelde zondag negentig minuten tijdens de Romeinse derby.

"Ik heb de meeste meters van allemaal gelopen en ik voel me fit", vertelt Kluivert aan De Telegraaf. "Hier in Rome heb ik – binnen en buiten het veld – in alles stappen gezet. Ik ben als jonge jongen in recordtijd volwassen geworden. En qua fysieke inhoud is het ongelooflijk. Ik voel me sneller, fitter en sterker. En ik zie het spel ook nog wat beter."

Wedden

Meer odds

De oud-Ajacied is niet verrast dat hij in zijn eerste jaar bij Roma moest wennen. "Je moet niet denken dat je gelijk de ster bent als je bij AS Roma komt. Alles was nieuw, alles was wennen. Maar nu heb ik tegen mezelf gezegd: ik heb geen tijd voor nog een leerjaar, ik moet het nu gaan doen. Ook met het oog op het Nederlands elftal, want het EK 2020 komt eraan. Dat is een duidelijk doel dat ik in mijn hoofd heb en daar doe ik alles voor."

Kluivert kijkt zelfs al naar de toekomst. De tweevoudig international denkt zijn vader Patrick, die 77 interlands speelde, te kunnen evenaren. "Dat zou moeten kunnen lukken als ik het zo bekijk. Ik weet niet hoeveel jaar daarvoor nodig is, maar ik ben pas twintig en vanaf nu ga ik proberen er elke keer bij te zijn."