Heerenveen zorgt voor primeur met komst van Vietnamees: Goede deal gesloten

Heerenveen zorgt voor primeur met komst van Vietnamees: "Goede deal gesloten"

02-09-2019 15:07 Laatste update: 15:09
53

SC Heerenveen heeft zich op huurbasis versterkt met Doan Van Hau. De twintigjarige vleugelverdediger is de eerste Vietnamees ooit in de Eredivisie. 

Van Hau wordt dit seizoen gehuurd van Hanoi FC. Heerenveen heeft een optie tot koop bedongen in Vietnam. De komst van de linksbenige verdediger is mede mogelijk gemaakt door de commerciële afdeling van de Friese club, bevestigt technisch manager Gerry Hamstra.

"We zijn er trots op dat we Doan aan onze selectie kunnen toevoegen. Deze transfer was echter niet mogelijk geweest zonder de inspanningen van onze commerciële afdeling. Iedereen weet dat wij niet zomaar een speler van buiten de EU kunnen halen, maar als club zijn we er in geslaagd om een goede deal te sluiten waardoor zijn komst mogelijk bleek."

"We hebben hem uitgebreid bekeken, persoonlijk gesproken en zijn daarbij overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten", voegt Hamstra daar aan toe. "Daarom hebben we in de deal ook een optie tot koop bedongen zodat ook een langer verblijf tot de mogelijkheden behoort. Deze transfer is het resultaat van goed teamwork binnen alle geledingen van de organisatie."