Sporting en Keizer zien op de valreep drie belangrijke spelers vertrekken

Sporting en Keizer zien op de valreep drie belangrijke spelers vertrekken

03-09-2019 00:02 Laatste update: 00:04
12

Sporting Portugal-coach Marcel Keizer heeft een bewogen laatste transferdag achter de rug. De trainer zag drie belangrijke spelers vertrekken.

Eerst kondigde Sporting aan dat back Thierry Correira voor vijftien miljoen euro de overstap naar Valencia maakt. Vervolgens zag de club de 28-jarige Abdoulay Diaby voor vijf miljoen euro naar Besiktas vertrekken. En tot overmaat van ramp vertrok ook aanvaller Raphinha, dit seizoen al goed voor twee goals. Hij verruilde Sporting voor twintig miljoen euro voor het Franse Stade Rennes.

Er was ook goed nieuws voor Keizer. Sporting wist twee spelers te huren: middenvelder Fernando komt voor een seizoen over van Shakhtar Donetsk en aanvaller Jesé Rodriguez wordt voor een jaar gehuurd van Paris Saint-Germain, dat maandagavond op zijn beurt Mauro Icardi wist te strikken.

Sporting, dat PSV tegenkomt in de groepsfase van de Europa League, zag eerder deze transferperiode onder meer Bas Dost (Eintracht Frankfurt) vertrekken. De club wist zich wel te versterken met Luciano Vietto.