Trotse Van der Sar ziet investering uitbetaald worden: 'Mooi dat het zo uitpakt'

Trotse Van der Sar ziet investering uitbetaald worden: 'Mooi dat het zo uitpakt'

03-09-2019 13:35
118

Algemeen directeur Edwin van der Sar is blij dat de aanzienlijke investering in Dusan Tadic Ajax goed heeft gedaan. De captain ontving maandagavond de Bronzen Schoen na een fantastisch seizoen in de Eredivisie, waarin hij samen met oud-PSV'er Luuk de Jong topscorer werd. Van der Sar is trots op de twee prijzen die Tadic ontving.

Ajax betaalde in 2018 11,4 miljoen euro (een bedrag dat kan oplopen tot 13,7 miljoen euro) voor de Serviër. "Voor de Champions League heb je extra kwaliteit nodig, ook omdat we ons eerst moesten kwalificeren", zegt Van der Sar over die investering in Tadic in De Telegraaf. "Het is mooi als het zo uitpakt en dat je krijgt waarop we hoopten. De groep is enorm gegroeid en in zo’n groep heb je een paar vaandeldragers nodig. Daar is Dusan er een van bij Ajax."

Tadic verlengde deze zomer nog zijn contract bij Ajax nadat hij niet alleen in de Eredivisie schitterde, maar ook zeker in de Champions League. "Hij heeft dat op grandioze wijze gedaan. Daarnaast is bij Ajax zijn werkethiek geweldig. Hij heeft veel doelpunten gemaakt, maar ook veel assists geleverd. Het succes heeft hij mede kunnen boeken dankzij veel anderen om hem heen. Toch is hij tegelijkertijd zelf een groot voorbeeld voor zijn medespelers geweest."