Excelsior doet één dag na de deadline nog zaken: 'Nooit zo fit als onder Moniz'

Excelsior doet één dag na de deadline nog zaken: 'Nooit zo fit als onder Moniz'

03-09-2019 19:10
23

Excelsior heeft daags na het sluiten van de zomerse transfermarkt nog toegeslagen. Arsenio Valpoort keert terug op de Nederlandse velden, laten de Kralingers dinsdagavond weten via de officiële kanalen.

De bij sc Heerenveen opgeleide Valpoort tekende tijdens het seizoen 2017/2018 voor zestien competitiegoals namens Almere City en verdiende daarmee een transfer naar het Zuid-Koreaanse Busan I'Park. Later kwam hij in België terecht bij KSV Roeselare, waar hij onlangs zijn contract liet ontbinden. De 27-jarige Amsterdammers was dus vrij om bij Excelsior te tekenen.

Valpoort komt in Kralingen een bekende van één van zijn eerdere buitenlandse avonturen tegen: tijdens het seizoen 2013/2014 werkte hij met trainer Ricardo Moniz samen bij het Hongaarse Ferencvaros. "Hij is in veel dingen extreem, maar probeert wel het maximale uit spelers te halen en ik zit in een periode van mijn carrière waarin ik dat goed kan gebruiken", laat hij weten aan de Excelsior-site. "In het verleden heeft mij dat enorm geholpen en daarom was die keuze voor mij nu een stuk gemakkelijker. Ik ben nog nooit zo fit geweest als in mijn periode met Ricardo."

De vleugelaanvaller wil Excelsior nu helpen om na één jaar weer te promoveren naar de Eredivisie. "De ambities spreken mij aan. Excelsior wil terugkeren naar de Eredivisie en daar wil ik graag deel van uitmaken."