Jonker: 'Ik heb Patrick Kluivert gesproken en ook hij is onder de indruk'

Jonker: 'Ik heb Patrick Kluivert gesproken en ook hij is onder de indruk'

04-09-2019 09:44
47

Dat Marcus McGuane dit seizoen in Velsen-Zuid te bewonderen is, mag gerust bijzonder worden genoemd. Telstar-trainer Andries Jonker weet namelijk dat FC Barcelona hoge verwachtingen heeft van de jonge middenvelder. 

Op deadline day werd McGuane (20) door Telstar gehuurd van het grote Barça. Het talent kon ook naar Hajduk Split verkassen. "Maar hij gaf er de voorkeur aan om naar Telstar te gaan en heeft Split afgezegd. Hij wil per se bij Telstar voetballen en hij is er heilig van overtuigd dat hij daarmee een goede stap zet in zijn carrière", vertelt Jonker in gesprek met NH Nieuws

"Ik heb Patrick Kluivert gesproken en ook hij is dermate onder de indruk dat de club hem ook niet kwijt wil. Ik ben er blij mee." Kluivert is sinds deze zomer hoofd jeugdopleiding bij de kampioen van Spanje. 

Jonker en McGuane kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij Arsenal. Jonker werkte een paar jaar in de jeugdacademie van The Gunners. "Daar heb je ruim 200 jongens onder je hoede en ik zag daar drie jongens waarvan ik dacht: die halen het Emirates Stadium én gaan voor het het Engels nationale elftal spelen. Marcus was één van die drie. Hij was echt absoluut een toptalent in de jeugdopleiding."