Veltman: 'We zaten om de tafel, met de gedachte dat Ajax toch niet mee zou werken'

Veltman: 'We zaten om de tafel, met de gedachte dat Ajax toch niet mee zou werken'

04-09-2019 18:00
75

Joël Veltman had afgelopen zomer kunnen vertrekken naar de Premier League, maar verlengde uiteindelijk zijn contract bij Ajax. De Amsterdammers wilden niet meewerken aan een vertrek van de 27-jarige verdediger.

West Ham United leek afgelopen zomer in de markt voor Veltman. De Noord-Hollander gaat tegenover FOX Sports niet in op namen, maar beaamt dat er interesse was vanuit Engeland. "Onder andere... Je kijkt verder dan Engeland en de Premier League, maar de meeste concrete interesse kwam uit Engeland. Maar dat ging niet door, omdat Ajax nee zei", laat hij weten vanuit Zeist, waar de Oranje-selectie zich verzameld heeft.

Uiteindelijk zette hij zijn handtekening onder een nieuwe Ajax-verbintenis, die hem tot medio 2021 in de hoofdstad houdt. "We zijn om de tafel gaan zitten, met de gedachte dat Ajax sowieso niet zou meewerken. En dan wordt het verlengen." Veltman vindt het spijtig dat hij geen buitenlands avontuur aan kon gaan, maar is op zijn plek bij Ajax. "Natuurlijk is het even teleurstellend, maar ik ben een jongen die altijd blijft werken."