Club Brugge berooft Anderlecht van nieuwe spits: 'Bizar, ik vind het not done'

Club Brugge berooft Anderlecht van nieuwe spits: 'Bizar, ik vind het not done'

04-09-2019 18:32
42

Niet Anderlecht, maar Club Brugge werd op de slotdag van de zomerse transferperiode de nieuwe club van Mbaye Diagne. Het gevecht om de spits van Galatasaray verliep op z'n zachtst gezegd opvallend. Bij Anderlecht voelt men zich bestolen door Club Brugge.

Anderlecht bereikte vorige week een akkoord met Galatasaray over Diagne. Enkele dagen later werd de Senegalese spits echter gepresenteerd door de concurrent uit Brugge. "Ik zal vertellen hoe het allemaal verlopen is", aldus Michael Verschueren, sportief manager van Anderlecht, tegen Het Laatste Nieuws.

"Vorige week was ik in Monaco. Daar heb ik woensdagnacht onderhandeld met de mensen van Galatasary. Dat is zeer vlot verlopen, we hadden erg snel een akkoord over een huurtransfer van Mbaye Diagne. Op donderdag zouden we dat allemaal op papier zetten, wat we ook gedaan hebben. Ook met de speler vonden we vervolgens een overeenkomst."

Het enige wat nog ontbrak was een handtekening onder het contract. Verschueren: "De contracten waren zondag naar Istanbul gestuurd, zijn hotelkamer was hier geboekt en we gingen hem oppikken in Brussel-Zuid. Onze teammanagers stonden te wachten. Na een uur belden zij: De speler is er niet. Bizar, vond ik dat."

Vervolgens belde Galatasaray met de boodschap dat Diagne voor Club Brugge had gekozen. "Ondertussen hoorde ik dat de speler de teammanager was ­gepasseerd met een kap over zijn hoofd. Tja, dan begin ik me toch vragen te stellen. Als Brugge wist dat Anderlecht een akkoord had, dan is dat jammerlijk. In hun plek had ik het niet ­gedaan. Ik had dan minstens eens gebeld. Ik vind het not done."